Кои сме ние

„Всеки живот, добре преживян е дълъг живот!“ – една дълбоко философска  мисъл на гениалния Леонардо Да Винчи.

Който не е гледал болен, той не знае колко физическа и психическа енергия се влага в непрекъснатите грижи! Освен специализирана медицинска помощ, всеки болен има нужда от емоционална и духовна подкрепа. Особено когато става въпрос за хора в напреднала възраст, с хронични, инвалидизиращи или терминални състояния. Основен приоритет на нашия  екип от професионалисти е да осъществим един
добре преживян живот за Вашите близки!

Още за нас

Хоспис Леонардо Да Винчи приема пациенти:

  • с тежки хронични заболявания
  • тежко болни в напреднала възраст или напреднал стадий на болестта 
  • за възстановяване след операция – хирургична, ортопедична и др. 
  • временно или постоянно нуждаещи се от грижи за хранене, лична хигиена,
  • медицинско наблюдение 
  • самотни възрастни хора.

Не се приемат пациенти с инфекциозни и заразни кожни заболявания!

Приемът се извършва след оформяне на необходимата документация по здравословното състояние на пациента, одобрена от Управителя.

До 24 часа след приема се обсъжда и подготвя индивидуален план за грижи, лечение и рехабилитация.

 

Амбициозен екип от професионалисти, заел се с нелесната задача да предложи и поддържа високи стандарти при обслужването на леко, средно и тежко болни пациенти. Основен приоритет за нас е запазването и повишаването на жизнения тонус на всички наши пациенти и осигуряване на най-добро качество на живот при напреднал стадий на болестта, авансирали онкологични заболявания както и декомпенсирани белодробни, сърдечни и неврологични заболявания.

Управител на хосписа е д-р Динко Вълев. Д-р Вълев работи в бронхологично отделение на СБАЛББ Света София, София. Има три специалности – вътрешни болести, пневмология и бронхология. През 2009 г. д-р Вълев получава научна степен „Доктор на медицинските науки“ за защита на дисертационен труд на тема „Фиброскопска тънкоиглена аспирационна биопсия в диагностиката на белодробния карцином“.

През всички тези години д-р Вълев се грижи всеотдайно за свойте пациенти, за тяхното подобряване и оздравяване.

Имайки пряк поглед върху грижите за болните в болнични условия, както и върху невъзможността на многопрофилните и специализираните болници да осигурят продължителен престой на свойте пациенти, д-р Вълев отвори този хоспис с желанието да предостави нужните грижи на пациентите в това лечебно заведение.
Ние ежедневно работим и се стремим да превърнем хосписа в най-привлекателното лечебно заведение от този тип.

 

Хоспис Леонардо Да Винчи се намира на тихо, светло, чисто и спокойно място. Сградата на хосписа е новопостроена, с широки входове за улеснен достъп на колички, в съответствие с Европейските изисквания.

На разположение на пациентите са 23 стаи с по 2 легла и 4 апартамента. Стаите са светли и просторни с гардероб, телевизор, телефон и санитарен възел.

Хосписът разполага с функционални легла, кислородни апарати, аспиратор и необходимите консумативи за тежко болни.

Етажът на партера е специализиран за тежко болните ни пациенти.

На входа ще Ви посрещне човек от екипа и ще Ви упъти към стаята на Вашия близък.

В непосредствена близост до фоайето се намира асансьор, който улеснява достъпа на пациентите ни до различните части на хосписа.

Във всяка баня има паник бутон, във всяка стая система за светлинно повикване, а в общите пространства 24-часово видеонаблюдение.

Хосписът разполага с обширна столова за хранене на приземния етаж и с кътове за занимания, тихи игри и свиждане с близки. На последния етаж се намира широка панорамна тераса с изглед към Витоша, където в хубаво време нашите пациенти правят въздушни и слънчеви бани и прекарват свободните часове. Градината около хосписа е прекрасно място за отдих, както и за срещи с близки.